Nestvarne scene iz Pariza: Turci okupirali glavni grad Francuske

Ludilo na ulicama

Nestvarne scene iz Pariza: Turci okupirali glavni grad Francuske

Midhat Šljivak

Reprezentacija Turske napravila je jučer veliko iznenađenje.

Izabranici Senola Guneša savladali su svjetske prvake Francuze u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (2:0), a nakon meča uslijedilo je veliko slavlje.

Međutim, nije se samo slavilo u Konyi koja je ugostila ovaj meč i drugim gradovima Turske, već i u glavnom gradu Francuske Parizu.

Veliki broj turskih navijača je doslovno okupirao Grad svjetlosti. Slavili su u samom centru, a naravno neizostavne su bile baklje.

Zaista nevjerovatne scene sa ulica Pariza...

Francusku godinama niko nije ponizio kao Turska

Slavili su Turci golovima Kaana Ayhana i Cengiza Undera, a kako je lošu utakmicu Francuska odigrala, dovoljno pokazuje statistika nakon meča.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Aktuelni prvaci svijeta u ovoj utakmici nisu šutirali na gol. Imali su ukupno četiri pokušaja, ali nijedan nije završio prema golu turskog golmana Gunoka.

Ovo je prvi put nakon deset godina da Francuzi nisu uspjeli šutirati na gol u jednoj utakmici i zaista im je Turska očitala fudbalsku lekciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi