Nesvakidašnja pobjeda Zvezde protiv prvog konkurenta!

Iskalili se na Čukaričkom

Nesvakidašnja pobjeda Zvezde protiv prvog konkurenta!

Crvena zvezda je sredinom prošle sedmice doživjela pravu blamažu na svom terenu, gdje ih je Borac iz Čačka savladao sa 5:1 u okviru Kupa.

Ipak, samo nekoliko dana kasnije, fudbaleri nekadašnjeg prvaka Evrope kao da su iskalili sav svoj bijes i to na ekipi Čukaričkog, koja je do ovog kola bila njihov najbliži pratilac na tabeli srbijanskog prvenstva.

Zvezda je slavila nevjerovatnim rezultatom 7:2, a interesatno je istaći da je prvi gol na utakmici postigao Čukarički. Zvezda je do 20. minute preokrenula rezultat u svoju korist, da bi potom Čukarički poravnao u 29. minuti.

Rezultatski neizvjesna utakmica igrala se do 45. minuta, kada je Srnić pogodio za 3:2, vjerovatno ne sluteći da će njegovi saigrači do kraja utakmice postići još čak četiri gola i doći do svoje najuvjerljivije pobjede u sezoni.

Crvena zvezda dominira srbijanskim fudbalom i nakon 20 kola ima 56 osvojenih bodova, sa 18 pobjeda, dva remija i bez ijednog poraza. Borcu iz Čačka crveno-bijeli sada bježe 19 bodova, Čukarički je na -21, a Partizan na ogromnih -24.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.