Lova do krova: Koliko će Milorad Mažić zarađivati u Kini?

Srbijanski arbitar nije odolio zovu miliona

Lova do krova: Koliko će Milorad Mažić zarađivati u Kini?

Milorad Mažić napustio je evropski nogomet i krenuo put Kine.

Godinama je Mažić slovio za jednog od najboljih sudaca u Evropi, iza sebe ima brojne nastupe na međunarodnim utakmicama poput finala Lige prvaka, no zovu miliona iz Kine nije mogao odoljeti.

Rad u kineskom šampionatu Mažić će započeti sutra, gdje će biti jedan od pet profesionalaca uz Marca Clattenburga, a u medijima iz susjedstva sada se pojavila i cifra koju će zarađivati na 'Dalekom istoku'.

Mažić će u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu navodno godišnje zarađivati vrtoglavih 576.000 eura, što je, primjera radi, višestruko povoljnije od 'honorara' u Ligi prvaka ili Evropskoj ligi, tako da nimalo ne čudi što je na kraju prihvatio ponudu.

Mažićeva cijena nije iznenađujuća, uzimajući u ozbir kakvu je reputaciju izgradio otkako je u martu 2009. godine započeo internacionalnu karijeru. Uz finale Lige prvaka, sudio je također na dva Svjetska prvenstva, Kupu konfederacija...

Sezona u kineskom prvenstvu, podsjetimo, startat će sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi