Nesvakidašnja situacija u BiH: Predsjednik kluba preuzeo trenersku klupu

Mrguda novi trener TOŠK-a

Nesvakidašnja situacija u BiH: Predsjednik kluba preuzeo trenersku klupu

E. Čaušević

Pred ekipom TOŠK-a iz Tešnje do kraja sezone je borba za opstanak u Prvoj ligi Federacije BiH, a ovaj klub danas je dobio novog trenera.

Naime, TOŠK je jučer potvrdio da Fuad Grbešić više nije trener ove ekipe iako je tek nedavno stigao na ovu poziciju. Klub iz Tešnja objavio je danas da će Ajdin Mrguda preuzeti mjesto šefa stručnog štaba TOŠK-a do kraja ove sezone.

Zanimljivo da je Mrguda do danas obavljao funkciju predsjednika kluba, ali je na molbu Upravnog odbora odlučio preuzeti mjesto trenera. Iz kluba su poručili da vjeruju da ovu ulogu treba preuzeti neko s autoritetom, dobrom komunikacijom i poznavanjem ekipe, te da je Mrguda pravi izbori.

"Vjerujemo kako Mrguda Ajdin može donijeti potrebnu psihološku prevagu u svlačionici i izvući iz ekipe maksimum, a isto tako smatramo i kako će ova odluka naići na podršku onih najbližih radu kluba - navijača i prijatelja kluba", poručili su iz TOŠK-a.

Top Komentari

Radobolja
Pola ovih nazovi klubova treba rasformirat.Ne znam stvarno na sto ovo lici.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi