Važne pobjede Slavena i Travnika, Veležu bod u Tešnju

Prva liga FBiH, 18. kolo:

Važne pobjede Slavena i Travnika, Veležu bod u Tešnju

M. Šljivak

Drugi dio prvenstva u Prvoj ligi donosi velika uzbuđenja. Tako je bilo i danas u utakmicama 18. kola, a posebno vatreno će do kraja sezone biti u duelima timova koji se bore za očuvanje prvoligaškog statusa.

Travnik je važnu pobjedu u borbi za opstanak ostvario protiv bugojanske Iskre. Slavili su sa uvjerljivih 3:0, te su se današnjem rivalu približili na četiri boda zaostatka. Strijelci za Vezire u ovom susretu bili su Mujagić, Tabaković i Durak.

Živinički Slaven je fantastičnim pogotom Enisa Mašića savladalo visočku Bosnu sa 1:0, te je ovaj tim za sada na dobrom putu da osigura opstanak u prvoligaškom društvu.

Strijelci su bili raspoloženi na utakmici u Gračanici, gdje je Bratstvo savladalo Čapljinu sa 3:2. Hasić je u 11. minuti pogodio za vodstvo domaćeg tima, a ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Samo što je krenuo nastavak meča Jaganjac pogađa za 2:0, potom je Čapljina smanjila na 2:1 preko Leke, ali je Mujkić već u narednom napadu pogodio za 3:1. Konačnih 3:2 postavio je Buhač u finišu meča.

TOŠK i Velež su u Tešnju odigrali meč bez pobjednika. Završilo je 1:1.

Rođeni su pogotkom Kulovića iz 30. minute vodili sa 0:1, ali je bod domaćem timu donio Oglečevac sredinom igre u drugom poluvremenu.

Orašje je sjajnim golom Vidovića iz slobodnog udarca savladalo Rudar iz Kaknja sa 1:0.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga, 18. kolo:

Slaven - Bosna 1:0
Travnik - Iskra 3:0
Orašje - Rudar 1:0
TOŠK - Velež 1:1
Bratstvo - Čapljina 3:2

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti