Tešanj je za vikend bio u znaku fudbala

TOŠK ugostio Velež u sjajnoj atmosferi

Tešanj je za vikend bio u znaku fudbala

Rijetko koja utakmica u Bosni i Hercegovini je atraktivna do te mjere da se ispune tribine na stadionu, pogotovo ako pričamo o nižim rangovima.

Međutim, u Tešnju je ovog vikenda sve bilo u znaku fudbala. Nedjeljni derbi TOŠK-a i Veleža privukao je na tribine veliki broj gledalaca koji su uživali u solidnoj utakmici koja je okončana remijem - 1:1.

Rođeni su pogotkom Kulovića iz 30. minute vodili sa 1:0, ali je bod domaćem timu donio Oglečevac sredinom igre u drugom poluvremenu. Gol bivšeg juniora Sarajeva izazvao je pravu 'eksploziju' na tribinama stadiona Luke, koji je bio ispunjen gotovo do posljednjeg mjesta.

TOŠK se bori za opstanak u 1. ligi Federacije BiH i u konkurenciji 16 klubova trenutno je 13. sa 17 bodova, pa su i navijači prepoznali trenutak da pruže posebnu podršku svom voljenom klubu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iz tešanjskog kluba su se nakon utakmice zahvalili svima koji su prisustvovali utakmici, uz informaciju da su prodali 736 ulaznica uz napomenu da su na stadion besplatno ušli svi omladinci TOŠK-a, djeca, žene i grupa navijača iz Mostara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi