Igrači Juventusa mogu i bez Mundijala, samo je bitno da Insigne ne zaigra!
(Foto: EPA) Da li je zaista mržnja fudbalera Stare dame prema igraču rivalskog kluba tolika?

Šta je sve prethodilo historijskom neuspjehu Azzurra?

Igrači Juventusa mogu i bez Mundijala, samo je bitno da Insigne ne zaigra!

Italijani još ne mogu zaboraviti historijski neuspjeh u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a Mundijal je izgledao zaista neobično bez Azzurra koje je reprezentacija Švedske zaustavila u baražu.

Šveđani su u prvom meču na svom terenu slavili sa 1:0, a Italijani u revanšu na San Siru nisu uspjeli pronaći put do gola, pa je taj meč završen 0:0, a Švedska se plasirala na završnicu SP-a.

Užasna igra i veliki neuspjeh koštali su selektora Giam Piera Venturu posla, a čini se da je pred odlučujuće mečeve Azzurra vladala loša atmosfera u svlačionici, te da su Italijani bili podijeljeni u svojevrsne klanove.

U uzvratu, kada je Italijanima očajnički bio potreban gol, Ventura nije u igru želio ubaciti jednog od ofanzivno najopsnijih igrača koje ima, Lorenza Insignea, pa je fudbaler Napolija susret na San Siru pregledao sa klupe. Nekadašnji predsjednik Fudbalskog saveza Italije Carlo Tavecchio je sada izrazio sumnju da su zapravo fudbaleri Juventusa iz reprezentacije Italije uticali na Venturu da ne ubacuje Insignea u igru.

"Ne znam da li ga fudbaleri Juventusa nisu željeli u reprezentaciji, ali činjenice govore da su postojali veliki problemi kada je u pitanju korišćenje Insignea i njegov ulazak u igru. Kako možete ne uvrstiti Insignea u ekipu u Milanu, pa te noći je na tribinama bilo 20 do 30 hiljada ljudi iz Napulja? Na toj utakmici bi bilo logično koristiti igrače sa boljim tehničkih sposobnostima", poručio je Tavecchio za Radio Kiss Kiss.

"Ja sam u svemu imao najmanje odgovornosti, podnio sam ostavku jer niko drugi nije htio", dodao je Tavecchio.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Teško je potvrditi tačnost ovakvih insinuacija, ali je činjenica da Insigne nije dobio priliku na San Siru u veoma važnoj utakmici. Čudno je i da je Ventura u trenucima očaja želio u igru ubaciti Danielea De Rossija, ali na Insignea nije ni pomišljao. Podsjetimo, De Rossi je tada ljutitio odbio ući u igru, te upravo Venturi ukazao na to da mora ubaciti Insignea u igru.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Armin Armic
Ova mrznja i zavist prema najuredjenijem i najboljem klubu u Italiji prelazi svaku granicu dobrog ukusa
18 7
Armin Armic
o
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi