Nevakcinisani igrači ipak mogu igrati evropske utakmice

Stigao demant

Nevakcinisani igrači ipak mogu igrati evropske utakmice

Admin Čaušević
Teme:

Direktor FK Partizan, Miloš Vazura, je podigao dosta prašine, svojom ispostavit će se, nepromišljenom izjavom.

Vazura je kazao kako će ubuduće samo vakcinisani igrači protiv koronavirusa moći igrati susrete pod okriljem UEFA-e.

"Dobili smo smjernice od UEFA-e na online sastanku da će PCR testovi, odnosno medicinsko izuzeće, važiti još samo u prvom dvomeču druge faze takmičenja u Ligi konferencija i da poslije toga oni koji ne budu vakcinisani neće moći da igraju utakmice u evrokupovima", rekao je Vazura.

Ipak, nekoliko sati kasnije stigao Sindikat profesionalnih fudbalera Srbije je uputio demant te molbu Vazuri da u javnost ne plasira pogrešne informacije.

"Molimo sve medije da obavijeste javnost, da je danas UEFA objavila odluku kojom je za igranje u UEFA takmičenjima, neophodno samo testiranje a ne obavezna vakcinacija, kako je danas objavio direktor FK Partizan Miloš Vazura.

[facebook]https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4504688819654537&id=669929269797197[/facebook]

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Molimo direktora FK Partizan Miloša Vazuru, da neistinitim i neproverenim informacijama, ne pravi štetu svom klubu, igračima i srbijanskom fudbalu.

UEFA je ozbiljna organizacija, koja se ponaša odgovorno u vremenima kada se čitava Evropa susreće sa izazovima koje je prouzrokovao COVID-19", naveli su iz Udruženja.

Top Komentari

pjanke.sa
Opet srbin zakuho hahahaahah
1 0
Karlosicroberto
A jok
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi