Neviđena drama u Novom Travniku,  domaćin slavio sa 4:3

Sedam pogodaka u Novom Travniku

Neviđena drama u Novom Travniku, domaćin slavio sa 4:3

S. Mlaćo

Nogometaši Novog Travnika danas su u susretu 20. kola Prve lige Federacije savladali Radnički iz Lukavca sa 4:3 u sjajnoj utakmici, te stigli tek do druge pobjede ove sezone.

Domaći su poveli već u šestoj minuti, kada je Mateo Šafradin matirao Enisa Smajića za veliko slavlje domaćih navijača. Sedam minuta kasnije Knežević je zaprijetio, ali mreža gostiju se nije zatresla.

Nakon dosta burnog otvaranja publika je mogla vidjeti nešto mirniji period igre, a vrijedi izdvojiti još jednu priliku za Kneževića, međutim na prvo poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 1:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme  rezervista Eldin Džaja pogađa za 2:0. Bio je to sjajan potez trenera domaćih Salima Durakovića koji je mladog Džaju "gurnuo u vatru", a ovaj mu se odužio na najbolji mogući način. 

U 64. minuti ponovo se zatresla mreža gostiju iz Lukavca, ovaj put pogodio je Selmin Petak, te se tada činilo da će tri boda sigurno ostati u Novom Travniku. Četiri minute poslije toga Salihović pogađa za 3:1, a zatim isti igrač sa još dva pogotka donosi poravnanje rezultata.

I kada se činilo da će susret završiti rezultatom 3:3, domaći pogotkom Mehića u sudijskoj nadoknadi dolaze do novog pogotka i pobjede.

Prva liga Federacije, 20. kolo:

NK Novi Travnik - FK Radnički Lukavac 4:3 (Šafradin, Džaja, Petak, Mehić; 3x Salihović)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Novi Travnik: Kovač, Silajdžija, Mehić, Šafradin, Ramuši, Knežević, Rezdeušek, Petak, Crnović, Miličević, Baručija. Trener: Salim Duraković.

FK Radnički Lukavac: Smajić, Udovičić, Imamović, Salihbegović, Ad. Kasumović, Al. Kasumović, Kuduzović, Stjepanović, Kalajanović, Salihović, Aljukić. Trener: Milenko Bošnjaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi