Neville: Manchester United ima samo jednog igrača svjetske klase

Bez dlake na jeziku

Neville: Manchester United ima samo jednog igrača svjetske klase

Nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda Gary Neville, koji danas radi kao stručni komentator Sky Sportsa, ponovo je dospio u centar pažnje nakon posljednje izjave u kojoj se dotakao aktuelnog igračkog kadra Crvenih đavola.

Prema Nevilleovim riječima, Manchester United trenutno ima samo jednog fudbalera za kojeg se može reći da je istinska svjetska klasa, a to nisu ni Alexis Sanchez, ni Paul Pogba već - David de Gea.

"Trenutno je De Gea jedini fudbaler svjetske klase u Manchester Unitedu. Govorim trenutno, jer moglo bi se reći i da je Sanchez takav ali u ovom momentu - ne. Kada bi se u Unitedu vratio na nivo na kojem je bio posljednjih pet. šest godina, moglo bi se govoriti o svjetskoj klasi", rekao je Neville, te dodao:

"Ali za mene, De Gea je po tom pitanju izvan konkurencije jer je jedini konstantno na najvišem nivou".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gary Neville je spomenuo i Antonija Valenciju kojeg je pohvalio za kvalitetne partije u posljednje tri sezone, a zanimljivo je da Paula Pogbu uopće nije ni spomenuo.

Mora se reći da je Neville bio vrlo hrabar u izjavi, a bilo bi zanimljivo čuti i Mourinhov komentar.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Senko Samic
Ovaj sere ko foka..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi