Neville "naružio" Teveza: U drugoj sezoni u klubu je kasnio na treninge, nije bio posvećen...

Nekadašnji kapiten Crvenih đavola

Neville "naružio" Teveza: U drugoj sezoni u klubu je kasnio na treninge, nije bio posvećen...

Nekadašnji kapiten Manchester Uniteda Gary Neville izmjenio je mnogo meta koje je 'ružio' nakon završetka karijere, a sada je red došao i na Carlosa Teveza.

Neville posljednjih godina gotovo svakodnevno preko medija proziva brojne igrače kojima je tokom igračke karijere zamjerao ovo ili ono, a konkretno je Argentincu zamjerao činjenicu da je, po njegovom mišljenju, tokom druge sezone u klubu 'odložio alat'.

Tevez je u United stigao u ljeto 2007. godine. U prvoj sezoni odmah je osvojio Premier ligu i Ligu prvaka. U drugoj je također bio uspješan jer je klub stigao do finala Lige prvaka te je osvojio Premiership, Svjetsko klupsko prvenstvo kao i Liga kup. Ipak, Neville smatra kako je Argentinac sve to u drugoj sezoni uradio s jako malo posvećenosti.

"Ono što me nerviralo kod Teveza je to što je 'položio oružje' u drugoj srzoni u klubu. Počeo je kasniti na treninge, pravio je nerede okolo...", kaže Neville na početku razgovora za Sky Sport.

"Nisam to mogao podnijeti. Posebno jer ja u to vrijeme nisam pomišljao ni na šta drugo u životu, samo o Unitedu svakog dana. A, onda mi dođe pomisao da neko uđe u svlačionicu i nije sasvim prisutan tu... Razumijem da je imao svoje okolnosti, ali njegovi ljudi su mu stalno nesto govorili, tako da su ga oni naveli".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Osjećao sam se razočarano kao profesionalac što se nije ponašao na pravi način. Nisam imao problema sa igračima koji su napuštali klub. Nisterloy je otišao, Beckham, Ronaldo... Sjajni, sjajni igrači. Ali, postoji način da napustite klub i postoji način na koji se trebate ponašati dok ste u klubu. Dakle, problem koji sam imao s Tevezom nije taj što je otišao igrati za City, to nije bilo glavno pitanje, već način na koji je igrao u posljednjih nekoliko mjeseci. Nije mi se to svidjetlo", kaže Neville.

Podsjetimo, Tevez je napustio United u ljeto 2009. godine. Prešao je u City s kojim je kasnije ovojio svoju treću Premier ligu. Kasnije je igrao još za Juventus, Shanghai Shenhuu i Boca Juniors.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi