Neville u utrci za posao u Evertonu
Foto: EPA

Želi biti trener

Neville u utrci za posao u Evertonu

U engleskoj javnosti se uveliko špekuliše o tome ko bi mogao preuzeti klupu Evertona.

Everton je poslije poraza od Arsenala (2:5) pao na 18. poziciju sa svega osam bodova iz devet odigranih kola, a ceh za loše rezultate platio je Ronald Koeman za čijim nasljedikom na Goodison Parku uveliko tragaju. 

Ugledni medij BBC prenosi da je u igri za posao na Merseysideu i Phil Neville. Četrdesetogodišnji Neville je svojevremeno za klub iz Liverpoola odigrao više od 250 utakmica, a kada je u pitanju trenerska karijera, samostalni angažman još nije imao. Prethodno je kao pomoćnik radio u Valenciji i Man. Unitedu.

Neville je navodno obavio razgovor sa rukovodstvom Evertona i u narednim danima bi trebalo biti poznato hoće li dobiti priliku da vodi ovaj klub. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uz Nevillea, za posao u Evertonu se ponudio i Ryan Giggs.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi