Nevjerovatan je: Zlatan Ibrahimović postigao hat-trick i postavio novi rekord LA Galaxyja

Pregazili Sporting Kansas City

Nevjerovatan je: Zlatan Ibrahimović postigao hat-trick i postavio novi rekord LA Galaxyja

Endin Čaušević

Fudbaleri LA Galaxyja sinoć su na svom terenu deklasirali Sporting Kansas City sa 7:2, a ponovo je blistao nevjerovatni Zlatan Ibrahimović.

Galaxy nije imao milosti protiv Sportinga koji je došao do prednosti golom Gutierreza u 24. minuti, ali nakon toga su doživjeli pravi potop. Domaći su izjednačili već u 32. minuti kada je Ibrahimović promašio penal, ali je uspio loptu na kraju poslati u gol za 1:1.

U drugom poluvremenu vidjeli smo čak sedam golova. LA Galaxy je do preokreta stigao već u 48. minuti golom Corone. Samo tri minute kasnije na semaforu je bilo 3:1, a drugi gol na meču postiže Ibrahimović.

Nakon toga Antuna je u 69. minuti povisio na 4:1, a potom na scenu stupa Lletget koji s dva gola donosi prednost domaćoj ekipi od 6:1. Konačan udarac gostima zadao je Ibrahimović koji je upotpunio hat-trick i pogodio za 7:1.

Sporting je u samom finišu uspio da dođe do drugog gola, a ponovo je strijelac bio Gutierrez.

Što se tiče Ibrahimovića on sada na kontu ima 25 golova i postavio je rekord kluba. Naime, Ibra je prvi igrač LA Galaxyja koji je u jednoj sezoni postigao 25 golova. Do kraja je ostalo još mnogo da se igra i sigurno da će brojka biti još i veća.

Top Komentari

DobarDan
Je*em li ti usanovicu porodicu zbog ovog covjeka..
20 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi