Nevjerovatan niz Cedrica Bakambua

Žuta podmornica ponovo na njegov pogon

Nevjerovatan niz Cedrica Bakambua

Ekipa Villarreala u ovim trenucima igra meč 8. kola španske La Lige na gostovanju kod Girone.

Trenutni rezultat je 2:1 za Žutu podmornicu koja ponovo postiže golove na pogon sjajnog napadača iz Demokratske Republike Kongo Cedrica Bakambua. 

Ovaj sjajni napadač igra kao preporođen ove sezone i zaista je trenutno pravo otkrovljenje španske La Lige. Veoma zanimljiv podatak je da je od posljednjih osam golova svog tima u La Ligi postigao čak sedam. 

Na taj način je definitivno zasjenio daleko poznatijeg kolegu u napadu Carloca Baccu koji je ove sezone na osam mečeva postigao samo dva pogotka za svoj novi klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, radi se o napadaču koji je karijeru počeo u omladinskim kategorijama Sochauxa, a na ljeto 2014. godine je prešao u redove Bursaspora odakle je prije dvije godine došao u Villarreal. On je u prošloj sezoni odigrao 26 mečeva u La Ligi i postigao je 10 golova uz dvije asistencije. Ako ovako nastavi ove sezone, vjerovatno će prestići prošlosezonski rekord.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi