Valencia i Villarreal slavili domaće pobjede

Španska La Liga, 7. kolo

Valencia i Villarreal slavili domaće pobjede

Fudbaleri Valencije nastavili su sa sjajnim partijama ove sezone, a njihovu dobru formu ovog puta je na svojoj koži osjetio Athletic Bilbao.

Šišmiši su protiv današnjeg rivala slavili treću vezanu pobjedu u La Ligi kojom su došli do pozicije broj tri na tabeli. 

Svoju sjajnu formu danas je potvrdio i italijanski napadač Simone Zaza koji je u 27. minuti meča postigao svoj šesti gol ove sezone. Samo sedam minuta nakon toga pogodio je i Parejo sa jedanaest metara i domaći su na poluvrijeme otišli sa dva gola prednosti.

Nastavak utakmice ipak je donio dramu jer se gosti nisu predavali. Prvo je Aduriz smanjio vodstvo Valencije na 2:1, ali Rodrigo je sedam minuta kasnije vratio dva gola prednosti domaćima. Bilbao se još nije predavao i do novog gola su stigli u 76. minuti preko Raula Garcije, ali to je bio i konačan rezultat ovog meča. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

U drugom meču koji je počeo u isto vrijeme Villarreal je slavio na domaćem terenu protiv Eibara sa 3:0. Strijelac za domaću ekipu sva tri puta je bio sjajni napadač Bakambu. Villarreal je sada na 9. mjestu sa deset bodova, dok je Eibar u opasnoj zoni sa samo šest poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi