Nevjerovatan niz Juventusa za novi naslov prvaka
Foto: EPA

Osvojili 73 od 75 bodova

Nevjerovatan niz Juventusa za novi naslov prvaka

Midhat Šljivak

Fudbaleri Juventusa veoma su blizu titule prvaka Italije.

Tim Massimiliana Allegrija igra impresivno i ove sezone. Iako su imali slab start sezone kada se činilo da će im ove sezone biti teško da odbrane naslov, to se ipak na kraju neće dogoditi.

Nevjerovatnu statistiku ima Stara dama. Od mogućih 75 bodova od 31. oktobra, Juventus je osvojio čak 73 i danas bi već mogli osigurati naslov prvaka Italije, ako Napoli ne pobijedi Romu na Olimpicu.

Jedini tim koji je pokvario perfektan pobjednički niz Bianconera je Bologna. Oni su uspjeli izvući remi (0:0) u susretu odigranom 19. februara, ali niko nije uspio prekinuti nevjerovatni niz bez poraza.

Teško da će Stara dama do kraja uopšte i imati kiks, jer su im rivali Carpi, Verona i Sampdoria.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi