Nevjerovatan plan iza kojeg stoji velika kompanija: Neymar za 400 mil. eura u Realu?!
Iako je Neymar ljetos za rekordnih 222 miliona eura prešao u PSG iz Barcelone, čini se da je Brazilac odlučan da se vrati u Španiju, ali u redove ljutog rivala Reala

AS objavio zanimljive podatke

Nevjerovatan plan iza kojeg stoji velika kompanija: Neymar za 400 mil. eura u Realu?!

E. Škorić

Iako je prošlog ljeta za rekordnih 222 miliona eura prešao iz Barcelone u PSG, Neymar bi se vrlo brzo mogao vratiti u Španiju.

Konkretno, već na ljeto se brazilski reprezentativac navodno sprema vratiti u Španiju, obzirom da nije sretan u PSG-u i da to nije ono što je prvobitno želio. Parižani su jednostavno preslabi u evropskim okvirima i ne mogu tako lako do trofeja Lige prvaka, a toga je nakon eliminacije Reala u osmini finala svjestan i sam bivši napadač Barcelone.

Kako se bliži Svjetsko prvenstvo, Neymar u Rusiju želi otići bez da razmišlja gdje će igrati nakon toga, pa želi što prije razjasniti čitavu situaciju. Navodno je ugledna kompanija Nike ključna u čitavoj priči i uz pomoć nje Neymar bi mogao da ode u - Real Madrid.

Kako piše španski AS, Neymarov otac nedavno se sastao s čelnicima Reala, koji su spremni da plate čak 400 miliona eura za igrača koji je prethodno nastupao u dresu Barcelone.

Nikeov plan je da uz pomoć Neymara skine sa trona Adidas, koji finansira Kraljeve. Cristiano Ronaldo također je Nikeov klijent, a kada bi se udružile snage s Neymarom, onda bi Adidas mogao izgubiti bitku za logotip na dresu slavnog i najtrofejnijeg evropskog kluba.

Stoga bi transfer Neymara mogao postati realan, bez obzira što govorimo o vrtoglavih i rekordnih 400 miliona eura. Neymarov povratak također bi bio Realov odgovor Barci koja je prethodno kupila iz Liverpoola Philippea Coutinha, ali i mladog i talentovanog Ousmanea Dembelea iz Borussije Dortmund.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldo i Neymar bi bili pravi konkurenti Barcinim majstorima Messiju i Suarezu i La Liga bi mogla dostići nezapamćenu gledanost, ali i uzbuđenje. Mnogo toga zavisi i od samog Neymara, ali navodno je spreman da se osveti Barci i da ode u klubu kojem želi da ispiše nekoliko stranica bogate povijesti. A navodno je i Barca spremna kupiti Neymara, pa nas očekuje izuzetno zanimljivo ljeto.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi