Nevjerovatan podatak dolazi s King Powera gdje su igrali Leicester i Wolverhampton

Brojni Portugalci

Nevjerovatan podatak dolazi s King Powera gdje su igrali Leicester i Wolverhampton

E. Škorić

Leicester je jučer pobijedio Wolverhampton s 2:0, ali ovaj rezultat ostao je u sjeni jednog nevjerovatnog podatka.

Wolverhampton je novi premierligaš i njime dobrim dijelom upravlja portugalski menadžer Jorge Mendes, pa je tako na King Poweru viđeno čak sedmorica Portugalaca!

Nikada prije na jednom meču izvan Potugala nije viđeno sedmorica igrača iz Portugala, ali sada su tu bili Ricardo Pereira i Adrien Silva kod domaćih, a na drugoj strani Vinagre, Patricio, Neves, Moutinho, Jota i Costa.

Uz to, trener gostiju je Nuno Espirito Santo iz Portugala, a još Cavaleiro zbog povreda leđa kod Wolvesa nije bio u timu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wolverhampton je inače uz silne Portugalce osvojio jedan bod u prva dva kola i to tako što je prošle sedmice odigrao kući 2:2 s Evertonom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi