Nevjerovatna cifra: Jorge Mendes je ovo ljeto zaradio bogatstvo na transferima

Nevjerovatna cifra: Jorge Mendes je ovo ljeto zaradio bogatstvo na transferima

A. Beganović

Iako prelazni rok još nije završen, polako se sabire i koliko su u ovoj "transfer pijaci" zaradili poznati svjetski menadžeri.

Na vrhu liste po zaradi od transfera igrača ovog ljeta je jedan od nauticajnijih fudbalskih menadžera Jorge Menders.

Kako piše portuglaska A Bola u ovom prelaznom roku Mendes je inkasirao oko 20 miliona eura.

Najviše je zaradio na transferu Rubena Diasa iz Benfice u Manchester City. Mendesova zarada u ovom transferu je bila 6.8 miliona eura, a na transferu Nicolasa Otamendija iz Cityja u Benficu zaradio je 1.5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na transferu Diogo Jote iz Wolverhamptona u Liverpoool inkasirao je 4.4 miliona eura, dok je na transferu Fabija Silve iz Porta u Wolverhampton je zaradio 4 miliona eura, a na transferu Nelsona Semeda iz Barcelone u Wolwehampton oko 3 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi