Saradnja teška 484 miliona eura je završena: Real Madrid zadao ozbiljan udarac Jorgeu Mendesu

Kraj jedne ere

Saradnja teška 484 miliona eura je završena: Real Madrid zadao ozbiljan udarac Jorgeu Mendesu

Admin Čaušević

Jorge Mendes je moža i najmoćniji fudbalski menadžer današnjice s obzirom da zastupa neke od najboljih igrača današnjice uključujući Cristiana Ronalda.

Prelaskom Jamesa Rodrigueza okončana je Mendesova era u Real Madridu pošto prvi put od 2007. godine Portugalac neće imati niti jednog svog igrača u Kraljevskom klubu.

Saradnja između Reala i Mendesa je trajala 13 godine, a bila je teška ukupno 484 miliona eura koliko se ukupno obrnulo novca na fudbalerima koje zastupa Mendes.

Sve je počelo transferom Pepea iz Porta za 30 miliona eura, a posljdnji transfer kojeg je Mendes realizovao u Real bilo je dovođenje upravo Rodrigueza za 80 miliona, također iz Porta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Najveći posao je realizovan još 2009. godine kada je Mendes uspio dovesti Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda na Santiago Bernabeu za iznos od 96 miliona.

Real je na dovođenje Mendesovih igrača potrošio 298 milona eura, a od njihove prodaje je uspio zaraditi 186 miliona. Cristiano Ronaldo je otišao u Juventus za 100, a Angel Di Maria u Manchester United za 80 miliona.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Zar James nije dosao iz Monaca ???
6 0
YouTalkinToMe
U danasnjem fudbalu menadzeri i jesu najvece zlo. Oni su i najveci razlog ovakvih ludih transfera jer dok on uzme proviziju od igraca kojeg zastupa, od kluba koji prodaje igraca, od kluba koji dovodi igraca, onda nije ni cudo da transfer ode na 100 miliona. Na kraju vise on zaradi na trasferu nego klub koji prodajw igraca. Kada bi samo fifa i uefa zabranile tu praksu uzimanja provizije od klubova, momentalno bi ove prenapuhane cijene transfera ispuhale.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi