"Super menadžer" nakon 13 godina nema nijednog igrača u Real Madridu

James je bio zadnji...

"Super menadžer" nakon 13 godina nema nijednog igrača u Real Madridu

Prvi put nakon od 2007. godine Real Madrid u svojim redovima nema niti jednog igrača kojeg zastupa moćni portugalski fudbalski menadžer, Jorge Mendes.

Mendes se i dalje može pohvaliti da među klijentelom ima neke od najboljih svjetskih igrača, ali više nema niti jednog fudbalera u jednom od najboljih svjetskih klubova - Real Madridu.

Posljednji Mendesov igrač u Realu bio je James Rodriguez koji je prije nekoliko dana prešao u Everton. Tako je Mendesova poslovna veza sa Realom prekinuta nakon 13 godina.

Sve je počelo sa Pepeom koji je iz Porta stigao u Real za 30 miliona eura, 2007. godine. Od tada je Mendes u Real "dovodio" i zastupao Garayja, Cristiana Ronalda, trenera Mourinha, Di Mariju, Carvalha, Coentraa, Fabinha i Jamesa Rodrigueza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tokom 13 godina Mendes je učestvovao u Realovim transferima vrijednim, prema onome što se zvanično zna, 484 miliona eura. Tu su Realove kupovine njegovih klijenata vrijedne 298 miliona eura i prodaje vrijedne ukupno 186 miliona.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

spectron
Svemu u životu jednom dođe kraj :)
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi