Nevjerovatna imena na listi najomraženijih osoba u svijetu fudbala
Foto: EPA

Blatter ispred Mourinha, Ronaldo visoko rangiran

Nevjerovatna imena na listi najomraženijih osoba u svijetu fudbala

Midhat Šljivak

Engleski magazin FourFourTwo izabrao je 50 najomraženijih osoba u svijetu fudbala.

Na spisku ima zaista nevjerovatnih imena, pa su tako u samom vrhu Jose Mourinho i najbolji fudbaler svijeta Cristiano Ronaldo.

Uvjerljivo prvi je nekadašnje predsjednik FIFA Sepp Blatter, iza njega je Jose Mourinho i oni su apsolutni pobjednici, a na listi su među prvih deset njemački golman Harald Schumacher, bivši predsjednik UEFE Michel Platini, sportski novinar Richard Keys, Cristiano Ronaldo, bivši sportski direktor Juventusa Luciano Moggi, senegalski fudbaler El Hadji Diouf, vlasnik MK Donsa Pete Winkelman i legendarni John Terry.

Svaka nominacija ima i kratko objašnjenje zašto je neko na listi. Tako su za Blattera napisali:
"Prije četiri godine je studentima na Oxfordu predavao i kazao: 'Znam da svi mislite da je FIFA bezdušna mašinerija koja štanca novac na račun fudbala i da se ja svaki dan nasmijem kad vidim svoj bankovni račun. Ne, potpuno ste u krivu".

Mourinha su opisali kao čovjeka koji živi od svađa i koji nije zadovoljan kad pobijedi, ali je sretan kada drugi izgube.

Također, Ronaldo koji je šesti na listi, a opisali su ga kao čovjeka koji je zaljubljen u sebe.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ronaldo je toliko narcisoidan, zaljubljen u sebe i vjerojatno je užasno nezadovoljan kad na stadionu na kojem igra nema velikog ekrana. Pamti se njegova proslava pobjede Reala u Ligi prvaka za koju nimalo nije bio zaslužan ili kada se usred slavlja prilikom portugalskog osvajanja EURA zaustavio jer je vidio sebe na velikom ekranu", stoji u objašnjenju

Na listu su još neka poznata imena, među kojima su Luis Suarez, Diego Maradona, Joey Barton, Silvio Berlusconi, Alex Ferguson...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi