Poredak za Zlatnu loptu 2010. godine je zbog jednog čovjeka bio veoma zanimljiv

Znate li koji je bio CR?

Poredak za Zlatnu loptu 2010. godine je zbog jednog čovjeka bio veoma zanimljiv

Cristiano Ronaldo i Leo Messi posljednjih 10 godina dominiraju kada je u pitanju izbor za najboljeg fudbalera svijeta.

Portugalac je na sinoćnjoj ceremoniji u Parizu po 5. put u karijeri osvojio Zlatnu loptu koju dodjeljuje France Football. On se na taj način izjednačio sa vječitim rivalom, Leom Messijem.

Ipak, prije nekoliko godina nije sve izgledalo toliko bajno za Ronalda. On je prvu Zlatnu loptu osvojio 2008. godine, ali poslije toga Messi je uzeo četiri zaredom. Dakle, Ronaldo je do 2013. čekao na drugo priznanje, a u međuvremenu je znao pasti veoma nisko (za njega) kada je upitanju konačni poredak.

Vjerovali ili ne, Ronaldo i Messi su bili na jednoj od prve dvije pozicije kada je u pitanju dodjela Zlatne lopte svaki put osim 2010. godine (počevši od 2008.). Konačan poredak najboljih igrača svijeta za 2010. godinu je veoma čudno vidjeti jer se Ronaldo na toj listi nalazi tek na 6. poziciji.

Portugalac je na ljeto 2009. godine prešao u Real Madrid, a prva sezona u Madridu mu nije bila pretjerano uspješna, pa se morao pomiriti sa ispadanjem u osmini finala Lige prvaka i drugom pozicijom u La Ligi. On je imao i problema sa povredom na početku te sezone, a na kraju su ispred njega u konačnom poretku završili Diego Forlan, Wesley Sneijder, Xavi, Iniesta i Messi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zanimljivo, čak i za 2007. godinu, kada je Kaka osvojio ovo priznanje, Ronaldo i Messi su bili na drugom i trećem mjestu.

Za kraj dodajmo da su u najbolji tim 2010. godine izabrani sljedeći igrači: Iker Casillas, Gerard Pique, Carles Puyol, Douglas Maicon, Lucio, Xavi, Andres Iniesta, Wesley Sneijder, Leo Messi, Cristiano Ronaldo, David Villa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi