Nevjerovatna kriza trese Grbavicu: Najveći niz poraza Želje u Premijer ligi BiH!
Odavno navijači Željezničara nisu imali razloga za slavlje. Tim igra sve lošije i kraju velike krize za sada se ne nazire kraj

Rekordni četvrti uzastopni poraz Željezničar je doživio u Krupi

Nevjerovatna kriza trese Grbavicu: Najveći niz poraza Želje u Premijer ligi BiH!

M. Šljivak

Željezničar je u Krupi danas doživio novu katastrofu. Tim sa Grbavice je poražen sa 2:1 i tako je nastavio sa očajnim rezultatima, te je već jasno vidljivo da velika kriza potresa Plave.

Poraz od Krupe je četvrti uzastopni za Želju. Od formiranja zajedničke lige u sezoni 2002/2003 Željo nije imao ovakvu seriju poraza i po prvi put su u Premijer ligi BiH poraženi četiri puta uzastopno.

Istina, imao je Željezničar i u ranijim sezonama rezultatskih kriza. Tako su prošle sezone u važnim utakmicama imali šest vezanih utakmica bez pobjede i to ih je na kraju koštalo titule prvaka.

Također, Plavi su u sezoni 2005/2006 imali dvije ogromne serije utakmica bez pobjede. Od 15. do 19. kola su imali seriju od ukupno pet utakmica bez trijumfa (dva poraza i tri remija), a zatim su od 23. do 29. kola imali žestoku krizu i šest utakmica bez pobjede.

Samo jednom je Željezničar u Premijer ligi imao niz od tri uzastopna poraza. Bilo je to u sezoni 2016/2017 kada su izgubli na Tušnju od Slobode (2:0), a zatim su sa Grbavice bodove odnijeli Vitez (0:2), pa Zrinjski.

Taj niz poraza koštao je posla tadašnjeg trenera tima Miloša Kostića koji je epizodu na Grbavici završio neslavno nakon manje od dva mjeseca, a na klupu je umjesto njega stigao Slavko Petrović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar nikada nije bio u većoj krizi. Ovaj tim je sve dalje od vrha tabele, a sama igra koju fudbaleri prikazuju na terenu daleko je i od samog prosjeka.

Nije zato nikakvo čudo što će Odović ostati upamćen kao prvi trener Željezničara koji je vodio tim do četiri uzastopna poraza, a niz bi se lako mogao nastaviti jer na Grbavicu narednog vikenda stiže Široki Brijeg.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Doc
A tako lijepo se bilo baviti ljetos sa FK Sarajevom i Atalantom. I svršavat u sred utakmice dok tvoj klub gubi od Ciparskih velikana istovremeno. Al eto sad svako za sebe opet.
112 27
Fcs
ODA OSTANI !!! HAHAHAHAHAHAH
53 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi