Nevjerovatna pobjeda Travnika, FK Vitez gubi korak

Druga liga Zapad

Nevjerovatna pobjeda Travnika, FK Vitez gubi korak

Samir Mlaćo

U Drugoj ligi Zapad danas su odigrana tri susreta 23. kola. Lider NK Travnik sa čak 8:1 savladao je Slogu iz Bosanske Otoke i napravio korak bliže tituli prvaka.

Junak Vezira sa tri pogotka bio je Amer Torlak, dva je dodao Nihad Šero, a po jedan Mahir Skopljak, Stefan Kršić i Ramo Dautović.

Jedini pogodak za goste djelo je Alena Mehića u 78. minuti.

Drugoplasirani FK Vitez poražen je u Cazinu od Krajine 2:0. Domaći su poveli pogotkom sa 11 metara Džemala Kadića, da bi konačnih 2:0 postavio Elmin Prošić u 47. minuti.

Podgrmeč je na svom terenu poražen od Krajišnika 2:1. Tim iz Sanskog Mosta poveo je već u šestoj minuti pogotkom Adnana Hamzabegovića, da bi na 1:1 izjednačio Edin Alibegić u 37. minuti.

Tri boda gostima donio je pogotkom u 51.minuti drugim pogotkom Alibegić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Sutra se igraju tri preostala susreta ovog kola.

Travnik tri kola prije kraja ima osam bodova prednosti nad FK Vitez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti