NK Travnik korak bliže tituli prvaka

Vezirima tri boda za zelenim stolom

NK Travnik korak bliže tituli prvaka

Samir Mlaćo

NK Travnik suvereno gazi ka Prvoj ligi Federacije BiH. Veziri su lider na tabeli Druge lige Zapad, a jučer su odlukom Takmičarske komisije prekinuti meč protiv Bratstva u Bosanskoj Krupi dobili službenim rezultatom 3:0.

NK Travnik suvereno gazi ka Prvoj ligi Federacije BiH. Veziri su lider na tabeli Druge lige Zapad, a jučer su odlukom Takmičarske komisije prekinuti meč protiv Bratstva u Bosanskoj Krupi dobili službenim rezultatom 3:0.

Podsjetimo, meč je prekinut u 90. minuti zbog napada domaćih igrača na glavnog sudiju Antonia Tomića iz Kreševa.

Tomić je odlučio da susret prekine, pa su Veziri očekivano slavili 3:0.

Travnik sada na svom kontu ima 44 osvojena boda, pet više od FK Vitez. Do kraja prvenstva u Drugoj ligi Zapad ostala su još četiri kola.

Talić priznao da ne kaje zbog napada na sudiju

Krenuo sam za sudijom jer sam vidio da želi prekinuti meč. Uhvatio sam ga za vrat i udario mu šamar. Zatim je dotrčao pomoćni sudija i njega sam uhvatio za vrat i onda su oni pobjegli na ulaz kod svlačionice gdje je bila policija", priča Talić za SportSport.ba pomalo nestvarne scene.

Sve je kulminiralo nakon jednog od faula na sredini terena.

"Prije prekida je naš igrač samo gurnuo sudiju, nije ga udario, a on se pravio kao da će se baciti. Slabo je odglumio i onda je krenuo prema delegatu, te sam ja tada dotrčao za njim".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Svjestan je da će biti žestoko kažnjen, no ističe da se ne kaje zbog svega.

"Ne kajem se nimalo. Sami mi je krivo zbog gledalaca i mojih saigača koji su vidjeli šta se dešava i koje je to navlačenje bilo od strane sudija, glavnog i pomoćnog, jer je drugo poluvrijeme bio skroz drugačiji u dijeljenju pravde nego u prvom. Da sam mogao doći do delegata i njega bi ošamario jer je on sve to "sredio" da bude tako kako jeste", dodao je Talić.

Top Komentari

forza_juve
Cuj samo gurnuo sudiju, treba vas ugasiti cobani jedni
0 1
Samoistina
Gospodo to što vi citirati kao izjavu Adema Račića nije uopšte on govorio.Dobili ste izjavu jedbćnog od momaka koji se samo tako predstavio i više iz sarkazma rekao što je rekao a vi to prenijeli zdravo za gotovo.Incident je bio ali uopšte ne tako kako je "šaljivdžija "opisao.Pokušajte dobiti službeni zapisnik i zapisnike aktera pa će te moći saznati pravu istinu a možete tražiti i video snimak koji je poslan u Savez
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti