Nevjerovatne plate u Norwichu: Vrančić među najplaćenijim, a Pukki daleko od vrha!
Foto - EPA

Najveća plata 30.000 funti

Nevjerovatne plate u Norwichu: Vrančić među najplaćenijim, a Pukki daleko od vrha!

M. Šljivak

Ekipa Norwicha imat će velikih problema da izbori opstanak u Premier ligi Engleske.

Kanarinci su uvjerljivo posljednji tim Premiershipa, ali za sve timove su itekako neugodan rival, što je na svojoj koži osjetio Manchester City kojeg su pobijedili.

Za razliku od timova iz vrha tabele, ali i većine drugih, plate fudbalera Norwicha su znatno manje. Nije to nikakvo čudo jer se radi o fudbalerima koji nisu sami vrh svjetskog fudbala, ali kvaliteta itekako ima.

Najplaćeniji fudbaler ovog tima je defanzivac Sam Byram koji zarađuje 30.000 funti sedmično, zatim slijedi Grant Hanley sa 25.000 funti, dok je na trećem mjestu bh. fudbaler Mario Vrančić.

Povremeni reprezentativac BiH na sedmičnom nivou zarađuje 20.000 funti, što je daleko više od zarade koju ima najbolji strijelac ovog tima Teemu Pukki.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Finski napadač koji igra zaista sjajno dobija samo 8.000 funti sedmično, ali šta tek reći za platu od 1.500 funti sedmično ove sezone sjajnog Todda Cantwella, koji je možda i najbolji igrač tima uz Pukkija.

Ipak, ne terenu ne igra novac, ali pred Norwichem je zaista težak zadatak u borbi za opstanak.

Top Komentari

nisamanoniman
Koji izvor ovoga je Bože dragi, pa veću platu imaju pojedini igrači u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Čuj Cantwell 6k funti mjesečno HAHAH
0 1
Seher Rajvosa
E cuj ovog novinara napisao :" SAMO 6000 funti sedmicno" pa ja 6 funti zaradim za 2 godine on za sedmicu CUJ SAMO 6.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi