Zmaj velikog srca: Vrančić humanim gestom dirnuo Nijemce

Pomogao mladom dječaku

Zmaj velikog srca: Vrančić humanim gestom dirnuo Nijemce

Povremeni reprezentativac BiH Mario Vrančić napravio je gestu vrijednu svake pohvale.

Proteklih dana u njemačkim medijima proširila se priča o petogodišnjem dječaku Elliotu Peizu iz Langena, malog grada između Darmstadta i Frankfurta, koji se bori s rijetkim oblikom raka.

U pitanju je neuroblastom kojeg će pokušati da pobijedi specijalističkim liječenjem u New Yorku, gdje se trenutno nalazi, a u akciju prikupljanja novčanih sredstava priključio se upravo i Vrančić (30) čijom gestom su oduševljeni u Njemačkoj.

"Iako je Elliot veliki navijač Eintrachta, lokalnog rivala bivšeg Vrančićevog kluba Darmstadta, to bosanskohercegovačkog fudbalera nije spriječilo da se uključi u akciju", navodi se u tekstu.

Kako bi se Elliotu olakšalo liječenje u Langenu će u srijedu navečer biti održano veče komedije, čiji je domaćin komičar i bivši spiker na stadionu Darmstadta Peter Kunz, a organizatori su pozvali i Vrančića da bude prisutan. Ipak, kako iste večeri njegov Norwich ima utakmicu protiv Tottenhama, morao se zahvaliti na pozivu...

"Čuo sam za akciju i večer komedije koja će biti održana. Nažalost, ne mogu prisustvovati zbog profesionalnih obaveza, ali već sam donirao sredstva putem interneta. Želim vam da se dobro zabavite", poručio je Vrančić.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vrančić je i ranije imao priliku da sudjeluje u ovakvim akcijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi