Zvanično: Norwich za 24 sata doveo dva igrača iz Bundeslige

Kanarinci se značajno pojačali

Zvanično: Norwich za 24 sata doveo dva igrača iz Bundeslige

S. Grebović

Ukoliko se nešto značajno ne promijeni u njihovoj igri, Norwich bi se ekspresno mogao vratiti u Championship.

Postoji mit u Engleskoj da pojedine ekipe iz finansijskih razloga gledaju da se po ulasku u elitu naredne sezone odmah vrate u niži rang budući da ulaskom u Premiershiš dobiju ogroman novac, a onda nakon samo jedne sezone značajno smanje rashode i tako budu na velikom finansijskom dobitku.

Kanarinci su nakon 22 odigrana kola zakucani za samo dno sa svega 14 bodova na svom kontu. Primili su čak 45 golova i mala je vjerovatnoća da će se izvući, posebno jer su se njihovi konkurenti za opstanak poput Watforda i Southamptona značajno podigle nivo svoje igre.

Dokaz da nisu odustali može se vidjeti u tome što su u protekla 24 sata angažovali dva solidna pojačanja.

Na Carrow Road stigli su slovački napadač Ondrej Duda iz Herthe na pozajmicu do kraja sezone, te Lukas Rupp, dojučerašnji igrač Hoffenheima.

Rupp ima 29 godina i veliko iskustvo iz Bundeslige, te bi mogao da donese potrebnu čvrstinu veznom redu Kanarinaca. Zadužio je dres sa brojem sedam i potpisao ugovor do ljeta 2022. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi