Nevjerovatni Čačić zadovoljan igrom protiv Turske
Foto: EPA

Iako je Hrvatska poražena

Nevjerovatni Čačić zadovoljan igrom protiv Turske

Fudbaleri Hrvatske poraženi su večeras na gostovanju kod Turske sa 1:0 u okviru 8. kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Naši susjedi su razočarani ovim neočekivanim rezultatom, a dodatno ih je razbijesnio selektor reprezentacije Ante Čačić koji je nakon susreta rekao da je zadovoljan igrom.

Naravno, Hrvatima je nedostajao samo gol pa da tu igru krunišu.

"Apsolutno sam zadovoljan igrom. Emocije su mi pomiješane jer su tri boda otišla domaćinu. Zadovoljan sam igrom, nedostajao je samo gol. Odradili smo 90 kvalitetnih minuta. Trčali smo, kontrolisali igru, dominirali. Ali, dogodi se taj jedan kiks. Nedostajalo nam je mirnoće u završnici. Stvorili smo mnogo prilika, pogađali stative, ali ta jedna lopta nas je koštala. Još uvijek smo prvi, nije ovo neka tragedija, veseli me kako smo igrali", rekao je nakon meča Čačić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, Hrvatska još uvijek drži lidersku poziciju u grupi I sa 16 bodova koliko ima i drugoplasirani Island. Iza njih prijete Turska i Ukrajina sa po 14 bodova. Hrvatska u narednom kolu dočekuje Finsku, dok će Turska također igrati na domaćem terenu i to protiv Islanda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti