Nevjerovatni Vombergar: Bizaran razlog zbog čega Olimpija ostaje bez miliona?
Vombergara je tražio i Vahid Halilhodžić, ali se na kraju odlučio za jeftiniju opciju

Je li svemu kriv komunizam

Nevjerovatni Vombergar: Bizaran razlog zbog čega Olimpija ostaje bez miliona?

Dok su nogometaši Olimpije u Turskoj, njihov glavni prodajni eksponat, napadač Andres Vombergar, oporavlja se od bolesti u Ljubljani i čeka kraj zimskog prelaznog roka.

Nije tajna da ga žele prodati u Olimpiji. Još uvijek postoje mađarski Videoton i ruska Ufa, koji su zainteresirani za njega, ali je pitanje da li će otići igdje. Prijee svega, neizvjestan je odlazak u Rusiju.

Pošto je Olimpija odlučila značajno smanjiti troškove, jasno je da je Anders Vombergar na izlaznim vratima. U početku se mnogo pisalo o interesu bečkog Rapida, koji je nudio 250.000 eura za posudbu do kraja sezone za slovenačkog Argentinca, a zatim 1,2 miliona eura ako bi Bečlije odlučile da ga otkupe. Vombergar nije bio uzbuđen zbog ove ponude.

Zatim su Francuzi kucali na vrata, nudeći sličan aranžman. Prvo 750 hiljada eura, a zatim još 1,75 miliona eura ako bi ga kupili na kraju sezone. Ali Nantes i naš Vahid Halilhodžić kojem se Vombergar sviđao, na kraju su se odlučili za nešto jeftiniju opciju. Vaha je kupio bivšeg napadača Domžala Antona Mancea.

Sada su u igri Mađari, gdje zimsko tržište završava u četvrtak, odnosno Videoton, koji bi trebao ponuditi dva miliona eura. Isto nudi Ufa, gdje igraju Slovenci Bojan Jokić i Lovro Bizjak. Nude mu i odličnu platu (400 hiljada eura po sezoni plus bonuse) no razlog zašto se porodica ne želi opredijeliti za odlazak u Rusiju u najmanju ruku je bizaran.

Kriv je komunizam

"Očigledno je da je Vombergar i dalje dijete, iako ima 24 godine. On sluša svog oca i agenta, umjesto da odlučuje sam šta je za njega najbolje. Željeli su ga Videoton i Ufa. U Rusiji ga je želio i sportski direktor i trener i predsjednik kluba. Nije otišao jer njegova porodica Ruse smatra komunistima, a komunisti su Slovencima u prošlosti izazvali mnogo teškoća, posebno slovenačkim iseljenicima iz Argentine, i oni to tako gledaju, što ja ne mogu vjerovati.

Mogao je zaraditi 400 hiljada eura i otići u klub u kojem ne bi ništa propustio, dobio bi bonuse, ali nije. Tamo bi imao uslove kakve ne bi imao nigdje, ali zbog komunizma on ne želi tamo ići. To je iznenađujući razlog zašto se nije prebacio u Rusiju", otkrio je predsjednik Olimpije Milan Mandarić.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Fabijan Komljenović: Vrijeme je da Olimpija nešto dobije

Da je malo razočaran zbog Vombergara, potvrdio je i sportski direktor Olimpije.

"Mislim da mu je Olimpija dala nešto, u njenom dresu zaradio je poziv u reprezentaciju, a sada je vrijeme da Olimpija dobije nešto. Ako ostane ovdje, u redu, ali mislim da je vrijeme za novi korak. Istina je da nije bio tu neko vrijeme, ali on je lav koji grize i brzo će se vratiti."

Top Komentari

lopov84
Wtf?! Kolonije?
0 0
Sanska_Prangija
Slovenacke kolonije u argentini. Zivio hitler
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi