Nevjerovatno kakvu generaciju imaju: Ako Engleska ne osvoji ništa onda su baš prokleti

Ekipa koja mnogo obećava

Nevjerovatno kakvu generaciju imaju: Ako Engleska ne osvoji ništa onda su baš prokleti

E. Čaušević

Engleska je uvijek imala fantastične fudbalere i nije bez razloga što mnogi kažu da imaju i najjaču ligu na svijetu - Premiership.

Svi fudbaleri sanjaju da jednog dana zaigraju u Engleskoj jer je atmosfera na tim stadionima zaista vrhunska. Zanimljivo je da i engleski igrači većinom igraju samo u svojoj državi, te nije baš često da "lutaju" po evropskim klubovima kao fudbaleri iz ostatka svijeta.

Engleska je i na reprezentativnom nivou uvijek imala fantastične ekipe, ali je nevjerovatno kako već decenijama nisu uspjeli napraviti niti jedan jedini uspjeh na velikim takmičenjima.

Ipak, mnogi predviđaju da bi Engleska u narednim godinama mogla razbiti to prokletstvo jer imaju zaista nevjerovatnu generaciju. ESPN je izdvojio 11 igrača koji ove sezone igraju sjajno u svojim klubovima, te bi se uskoro mogli svi naći u reprezentaciji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Između ostalih, u novoj reprezentaciji Engleske uskoro bi mogli biti Mason Geenwood (21), Bukayo Saka (18), Callum Hudson-Odoi (19), Curtis Jones (19), Jadon Sancho (21), Phil Foden (20), Trent Alexander-Arnold (21), Mason Mount (21), Marcus Rashford (22), Aaron Wan-Bissaka (22) i James Maddison (23).

Top Komentari

GigantMostarski
Englezi su smece precjenjeno vazda bili i vazda bit ce. Samo se Bogu zahvaljujem na premier ligi. Jedino dobro sto ima veze sa njima
4 5
BobPaisley
...liga jeste najjaca,ali ne zahvaljujuci engleskim igracima,nego strancima...a ova reprezentacija nije sigurno igracki jaca od nekih prethodnih,pogotovo ne od onih sa kraja 1990.-ih i pocetka 2000.-tih...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi