Nevjerovatno: Navijač sa tribine zamijenio sudiju na utakmici

Zanimljiva scena

Nevjerovatno: Navijač sa tribine zamijenio sudiju na utakmici

Midhat Šljivak

U svijetu fudbala iz godine u godinu doživljavamo razna iznenađenja.

Međutim, ono što se desili u Škotskoj, prava je rijetkost, a možda i prvi ovakav slučaj da se desio i da je poznat javnosti.

Utakmica škotskog trećeg ranga (Ligue One) između Stranraera i Senhousemuira prekinuta je na desetak minuta zbog povrede pomoćnog sudije. Kako zamjene nije bilo, odlučili su se na zanimljiv potez.

Sa tribina je sišao navijač koji je imao namjeru da uskoči umjesto povrijeđenog pomoćnika, pa je veoma brzo čovjek imena Kieran našao svoje mjesto uz aut-liniju.

Ipak, kasnije se saznalo da je i Kieran zapravo sudija. On sudi utakmice amatera u Škotskoj i jako dobro je odradio posao pomoćnik u ovoj utakmici.

Nakon prekida nastala su velika uzbuđenja na terenu, a oba tima su u nadoknadi prvog poluvremena postigla i golove. Prvo je u sedmoj minuti nadoknade gostujući tim poveo, a u 12. minuti nadoknade su domaći izjednačili na 1:1.

Iako su u nastavku timovi išli na pobjedu, mreže se u drugom poluvremenu nisu tresle, pa je rezultat do kraja ostao 1:1.

Ova će utakmica svakako ostati upamćena po zaista zanimljivoj sceni, koja se rijetko viđa na utakmicama bilo kojeg ranga takmičenja širom svijeta.

Ko zna šta ćemo ubuduće gledati na terenima širom svijeta jer fudbal je odavno postao više od igre.

Top Komentari

a.sijak1
Jel moguce da nema prenosa utakmice koji cirkuz ncncnc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti