Nevjerovatnom Werneru je danas uspjelo poći za rukom ono što nikome nije već 18 godina u Bundesligi
Werner je postigao tri gola i imao tri asistencije protiv Mainza

Teško da je mogao bolje odigrati današnji meč

Nevjerovatnom Werneru je danas uspjelo poći za rukom ono što nikome nije već 18 godina u Bundesligi

S. Pašalić

RB Leipzig je u 10. kolu Bundeslige slavio sa čak 8:0 protiv ekipe Mainza na svom terenu.

Domaći su već nakon prvog poluvremena vodili sa 5:0, a u nastavku su postigli još tri gola i tako stigli do ubjedljive pobjede.

Nekoliko igrača se danas upisalo u listu strijelaca, ali nakon završetka nije bilo nikakve dileme oko igrača utakmice.

Naime Timo Werner je postigao hat-trick, a pored toga je imao i tri asistencije. Napadač Leipziga je postigao drugi, šesti i osmi gol, a asistirao je za prvi, treći i sedmi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Werner je tako napravio veliki podvig s obzirom da ovo nikome nije uspjelo još od 2001. godine kada je u pobjedi Stuttgarta od 6:1 protiv Kaiserslauterna, Ionel Ganea također postigao tri gola i imao tri asistencije.

Inače je igrač Leipziga već dugo na meti Bayerna, a još je nekoliko velikana širom Evrope koji bi ga željeli vidjeti u svojim redovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi