Zvanično: Newcastle je postao jedan od najbogatijih klubova svijeta
Foto - EPA

Saudijci preuzeli engleskog velikana

Zvanično: Newcastle je postao jedan od najbogatijih klubova svijeta

M. Šljivak

Engleska Premier liga potvrdila je danas kako je Newcastle dobio nove vlasnike.

Saudijski konzorcijum kupio je tim sa St. James Parka od Mikea Ashleyja nakon godinu i po dana razgovora i brojnih prepreka i Svrake su preko noći postale jedan od najbogatijih klubova na svijetu.

Investicioni fond iz Saudijske Arabije imat će 80 posto vlasništva na klubom, a na njegovom čelu je princ Mohammed Bin Salman.

Ostatak vlasništva imat će Amanda Stavley i braća Reuben, a Yasir Al-Rumayyan je istakao veliko zadovoljstvo što je investicioni fond preuzeo Newcastle.

"Ponosni smo što smo postali novi vlasnici Newcastle Uniteda, jednog od najslavnijih engleskih klubova. Hvala navijačima na podršci i u narednim godinama ćemo raditi zajedno za boljitak tima", saopšteno je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bogatstvo novih vlasnika Newcastlea procjenjuje se na 320 milijardi funti i Svrake će definitivno u budućnosti moći da račnaju na velika pojačanja.

Newcastle je godinama bio daleko od samog vrha engleskog fudbala. Međutim, očigledno je da će se stvari u narednim godinama promijeniti i ovaj klub će sasvim sigurno postati jedan od glavnih u Premiershipu.

Top Komentari

think
Sad će mnogi superstar igrači reći da im je san bio igrati za Newcastle..
45 1
bosch
Jeste li ikada vidjeli vreću novca kako postiže pogodak? Ništa od njih nema, ogromna medijska pažnja ni zašto.
12 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi