Navijač Leedsa utrčao u teren i napao Howea, redari ga nakon velikog propusta uspjeli savladati

Utakmica završena neriješenim rezultatom

Navijač Leedsa utrčao u teren i napao Howea, redari ga nakon velikog propusta uspjeli savladati

E. Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru 36. kola Premiershipa odigrali su Leeds i Newcastle, a rezultat je bio najgori mogući za obje ekipe. Niti jednoj ekipi bod nije pretjerano mnogo značio, a konačan rezultat bio je 2:2.

Leeds se bori za opstanak u ligi, a ovaj bod mu nimalo ne pomaže u tome jer su mu je danas trebala pobjeda kako bi izašao iz zone ispadanja.

Sa druge strane Newcastle je doveo siguran plasman u Ligu prvaka pod znak pitanja jer se sada i Liverpool može uključiti u borbu u posljednja dva kola.

Krenulo je sjajno za domaće koji su već nakon 7. minuta igre došli do vodstva od 1:0. Ayling je matirao gostujućeg golmana.

Imali su domaći i penal u 28. minuti, ali je Bamford bio neprecizan, a samo tri minute kasnije dosuđen je penal za goste.

Ovaj put, za razliku od domaćeg fudbalera, siguran sa bijele tačke bio je Wilson. To je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Oglasi

Do preokreta su gosti stigli u 69. minuti kada je dosuđen i drugi penal za njih, a ponovo je strijelac bio Wilson.

Bod domaćoj ekipi donio je Kristensen u 79. minuti, a do kraja utakmice crveni karton dobio je Firpo u 91. minuti utakmice.

Upravo tada viđena je nevjerovatna sitaucija. Naime, jedan domaći navijač utrčao je u teren i čak uspio da dođe do gostujućeg trenera Howea.

Niko od obezbjeđenja nije reagovao, a Howe je bio šokiran kada je vidio navijača pored sebe koji ga dodiruje i prijeti mu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Video možete pogledati OVDJE.

Ubrzo su reagovali iz obezbjeđenja i savladali su navijača, te ga odveli van terena.

Top Komentari

user1676286668
Ja sam gledao utakmicu i ne vidjo da ga je lik napo nego došao do njega nešto mu rekao i pokupili ga osiguranje....novinari runje
0 0
NKZ1922
Ciganski klub, ciganski navijaci. Mjesto im je u League one. Cak I Championship je premija
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi