Newcastle ipak staje uz Beniteza

Španac vjerovatno ostaje trener

Newcastle ipak staje uz Beniteza

Španski trener Rafael Benitez najvjerovatnije će ostati na klupi Newcastle Uniteda, iako sa ovim klubom trenutno zauzima skromno 18. mjesto u Premier ligi.

Svrake su imale ubjedljivo najteži raspored od svih ekipa u ligi, pa začelje tabele nije preveliko iznenađenje nakon šest kola. Ipak, za navijače ovog kluba je zabrinjavajuće što se već duže vrijeme ne vide pomaci, konkretno od povratka u Premier ligu iz Championshipa prošle godine.

Inostrani mediji su proteklih dana pisali da će Rafa Benitez napustiti Newcastle, ali ne zbog loših rezultata već zbog navodno poremećenih odnosa sa vodstvom kluba, ali najnovije informacije kažu da će dvije strane ipak nastaviti saradnju, uz nekoliko novina.

Benitezov ostanak je zapravo želja svih u klubu, kao i vlasnika Mikea Ashleyja, i Španac bi uskoro trebao potpisati novi ugovor. Sadašnji mu vrijedi do ljeta, a Benitez će insistirati da mu se da tačno određen budžet za zimski prelazni rok, što za prethodni ljetni nije bio slučaj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle je ovog ljeta potrošio nešto više od 30 miliona funti, ali je opšti dojam da novi igrači nisu opravdali očekivanja, barem za sada.

Iz Newcastlea su poručili da Benitezu daju punu podršku i da ne zaboravljaju da ih je proslavljeni španski stručnjak prihvatio preuzeti uprkos ispadanju u Championship 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi