Plaćen 40 miliona eura, o njemu bruji Evropa, ali tvrdi: "Nisam poznat"

Botman je zvijezda u usponu

Plaćen 40 miliona eura, o njemu bruji Evropa, ali tvrdi: "Nisam poznat"

E. Škorić

Nizozemac Sven Botman jučer je i zvanično postao igrač Newcastlea.

Došao kao jedno od najskupljih pojačanja u Newcastle, ali tvrdi: "Nisam nešto poznat"

Za 22-godišnjeg stopera otimali su se neki velikani, Milan prije svih, ali je on na kraju iz Lillea prešao u Newcastle. Bogati klub platio ga je oko 40 miliona eura i on je treće najveće pojačanje u povijesti kultnog engleskog kluba.

"Nogomet je drugačiji u Engleskoj nego u Francuskoj. Nisam previše poznat, ali ipak su me ljudi prepoznavali na ulicama i htjeli su da razgovaraju sa mnom. Nisam navikao na sve ovo", rekao je nogometaš koji postaje velika zvijezda, a objasnio je zašto Newcastle ispred Milana.

"Milan je veliki klub, bio sam uzbuđen kada sam čuo da me žele, ali moja želja oduvijek je bila da igram u engleskoj Premier ligi", rekao je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nizozemac je karijeru počeo u mladom timu Ajaxa, a za Lille je do sada odigrao 79 utakmica, postigao 3 gola i upisao dvije asistencije.

Botman je treće pojačanje Newcastlea ovog ljeta nakon golmana Nicka Popea i lijevog beka Matta Targetta, ali bez ikakve sumnje najveće, mada se može očekivati još nekoliko vrhunskih pojačanja na St. James' Parku do početka avgusta i nove sezone Premier lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi