Gosti još mogu i biti sretni: Newcastle razbio Manchester United i preuzeo treće mjesto!

Velika pobjeda

Gosti još mogu i biti sretni: Newcastle razbio Manchester United i preuzeo treće mjesto!

Esmer Oštraković

Jako dobra, ali dosta tvrda utakmica odigrana je u okviru 29. kola Premiershipa, a na suprotnim stranama bili su Newcastle i Manchester United. Na kraju je pobjedu od 2:0 ostvarila domaća ekipa.

Prva prilika na utakmici zabilježena je u 16. minuti. Joe Willock je pokupio odbijenu loptu, ali je loše šutirao i golman je to lako odbranio.

U 34. minuti prva prava prilika za Manchester United. Diogo Dalot je opalio volej pod prečku, ali je to golman domaćih sjajno odbranio.

Najbolja šansa u prvom poluvremenu viđena je u 41. minuti. Willock je pucao malo preko gola nakon što mu je loptu sjajno dodao Allan Saint-Maximin.

Antony je u 43. minuti dočekao dobar centaršut u šesnaestercu i pucao, ali je lopta otišla preko gola gostujuće ekipe.

Prva prava prilika u drugom poluvremenu donijela je i pogodak. Allan Saint-Maiximin je sjajno loptu prebacio na drugu stranu, a tamo je Willock glavom matirao De Geu.

Oglasi

U 76. minuti Varane je dobro skočio i šutirao je glavom, ali je lopta bila dovoljno spora, te je Pope upisao sjajnu odbranu.

Minut kasnije Joelinton je pokušao zabiti gol glavom, ali je pogodio prečku, te je sve ostalo na sjajnoj prilici.

Pobjedu Newcastlea ovjerio je Callum Wilson koji je glavom matirao De Geu i to nakon sjajnog centaršuta Trippiera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon ove velike pobjede Newcastle je izbio na treće mjesto na tabeli, te su preskočili upravo Manchester United koji je sada četvrti.

Obje ekipe imaju po 50 osvojenih bodova, a bitku za Ligu prvaka u narednoj sezoni sa njima će boriti Tottenham i Brighton.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Zasto ovu smijesnu ligu neko pokusava svrstati u TOP 5 Evropskih liga?? Oni su u rangu Poljske lige. Dzaba milijarde kada su telad i nikada nece biti ni blizu SPanaca, Svaba ili Zabara. OVAJ UNITED BEZ RONALDA NE VRIJEDI NI PREBINENE PARE!
3 4
MaiSai1316
Meni je zao gledati tim za koji navijam od malih nogu,a imam puno godina,u ovakvom bijednom i losem izdanju,onda me nostalgija spuca kako je Mancho nekad bio strah i trepet svim engleskim i europskim klubovima,i onda jedno ovakvo izdanje kao danas,ne boli poraz,nego sto su nas ljudi ubili igracki
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi