Dokaz da fudbal nije samo biznis: Zašto niko ne želi u Newcastle?

Nije sve u novcu

Dokaz da fudbal nije samo biznis: Zašto niko ne želi u Newcastle?

E. Ganibegović

Džaba Newcastleu što je najbogatiji klub na svijetu.

Newcastle United nedavno je dobio novog vlasnika - investicijski fond iz Saudijske Arabije na čijem je čelu princ prijestolonasljednik Mohammed Bin Salman i mislilo se kako će preko noći napraviti 'dream team', no to se u praksi ne dešava.

Mnogo se fudbalera povezivalo s dolaskom u ovaj klub, među njima i neke zvijezde poput Mbappe, Dembelea, Vlahovića, Coutinha i drugih, no na kraju su uspjeli dovesti samo Tripiera iz Atletico Madrida, te Wooda iz Burnleyja.

Mnogi fudbaleri su odbili Newcastleove novce ove zime, jer jednostavno ne žele da se bore za opstanak nego da sa svojim timovima igraju na visokoj razini.

Football Italia izdvojio je tri zvijezde Serije A koje su odbile Svrake, a prvi među njima s izdvaja sjajni fudbaler Intera Marcelo Brozović.

Njemu ugovor s prvakom Italije ističe na kraju sezone, a trebao bi ga produžiti do 2026. godine, te bi prema njemu trebao zarađivati šest i po miliona eura. Navodno mu je Newcastle nudio mnogo bolje uslove, čak osam miliona eura, no odbio ih je jer s Interom želi osvojiti novu titulu prvaka Italije i igrati Ligu prvaka.

Aaron Ramsey višak je u Juventusu, no i on je odbio Newcastle zbog straha da će ispasti iz lige, a također se navodi da je odbio i ponude Wolvesa i Burnleyja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dolazak na St. James Park odbio je i sjajni napadač Torina Andrea Belotti koji bi radije u neki klub koji igra evropska takmičenja, a povezuje se s Milanom.

Newcastle se nakon 20 odigranih utakmica nalazi na 19. poziciji u Premier ligi s 12 bodova, dva manje od Watforda koji je prvi iznad opasne zone.

Top Komentari

Goran86
Jos nisu ni poceli da kupuju a sve znate.
3 0
MaDaj
Dokaz da fudbal nije biznis? Dijete od 16 zaradjuje 20 hiljada sedmicno… ebo majk ako ste vi normalni
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi