Newcastle predstavio novu 'devetku'

Rondon pojačao Svrake

Newcastle predstavio novu 'devetku'

Newcastle je danas zvanično predstavio još jedno pojačanje za novu sezonu, koja samo što nije počela.

Novi član Svraka postao je napadač Salomon Rondon, koji je stigao na jednogodišnju posudbu iz WBA. U suprotnom pravcu otišao je Dwight Gayle.

"Čast mi je što sam stigao u Newcastle. Ovo je veliki klub i drago mi je što ću sarađivati sa Rafom Benitezom. Mislim da je Newcastle jedan od najvećih engleskih klubova i jedva čekam da zaigram", rekao je napadač iz Venecuele.

Salomon Rondo je šesto pojačanje Newcastlea ovog ljeta nakon Martina Dubravke, Kenedyja, Ki Sung-yuenga, Fabiana Schara i Yoshiorija Muta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rondon (28) je karijeru počeo u Aragui, a 2008. godine dolazi u Evropu. Igrao je za Las Palmas, Malagu, Rubin, Zenit i West Bromwich Albion.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi