Navijači šokirani: Klubovi iz Premiershipa donijeli nevjerovatnu odluku

U korist Newcastlea

Navijači šokirani: Klubovi iz Premiershipa donijeli nevjerovatnu odluku

E. Oštraković

Nevjerovatnu, pa pomalo i nelogičnu odluku donijeli su klubovi iz Premiershipa, ali sada je kasno za promjene.

Naime, otkako su postali najbogatiji klub na svijetu, Newcastle se više ne bori za opstanak, nego su u vrhu tabele i igraju Ligu prvaka.

Trenutno se nalaze na sedmom mjestu u domaćem prvenstvu, a u grupnoj fazi Lige prvaka su na zadnjem mjestu.

Međutim, u Ligi prvaka imaju samo dva boda zaostatka za drugoplasiranim, a do kraja su još dva kola, tako da imaju šansu za prolaz dalje.

Mnogo je ekipu Newcastlea pogodila suspenzija Sandra Tonalija kojeg neće biti do početka naredne sezone.

Oglasi

Odmah su čelnici ovog kluba krenuli u potragu za njegovom zamjenom, a navodno je prvi kandidat za dovođenje Ruben Neves.

Neves je reprezentativac Portugala koji ima veliko iskustvo igranja u Premiershipu jer je u dresu Wolverhamptona odigrao 177 utakmica.

Ipak, on je za 55 miliona ovog ljeta Premiership zamijenio Saudijskom Arabijom i tamo je potpisao za Al-Hilal.

Ovaj klub je u vlasništvu saudijske porodice, baš kao i šest najbogatiji klubova Saudijske Arabije, a u "košu" sa njima je i Newcastle.

Upravo to znači da ovaj klub može zaobilaziti pravila Financijskog fair playa jer mogu posuđivati igrače iz ovih klubova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Danas su klubovi iz Premiershipa to mogli zabraniti, ali su odlučili da glasaju u korist Newcastlea što je iznenadilo cijeli svijet.

Tako će klubovi koji imaju istog vlasnika moći neometano posuđivati igrače iako se na taj način mogu prekršiti brojna pravila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi