Golom karijere Kevin de Bruyne vratio Cityju nadu, ali je Shelvey golčinom bacio prvaka na koljena

Golom karijere Kevin de Bruyne vratio Cityju nadu, ali je Shelvey golčinom bacio prvaka na koljena

E. Škorić

Dva puta je danas Manchester City vodio protiv ove sezone dobre i tvrde ekipe Newcastlea, ali oba puta se domaćin vraćao i na kraju osvojio vrijedan bod.

Ove sezone Newcastle je znao da pomrsi račune velikanima i izgleda kao tvrd orah za sve, posebno na svom St. James Parku, a najbolje su to na svojoj koži osjetili Pep Guardiola i njegovi igrači.

Gosti su poveli u 22. minuti golom Raheema Sterlinga, ali samo tri minute kasnije Wilems donosi Newcastleu 1:1.

Onda se City odlučio kroz prepoznatljivu dominaciju u posjedu čekati na prilike. Bilo ih je nekoliko, no nedovoljno je sve bilo da se savlada Dubravka.

Dobre šanse propuštaju Jesus i Sterling, ali onda je u 82. minuti Kevin de Bruyne zabio eurogol za 2:1 i činilo se da će City ipak do pobjede. Gol De Bruynea možete pogledati OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, samo koju minutu kasnije Jo Shelvey zabija eurogol i donosi Newcastleu bod, a City udaljava miljama od titule, posebno ako Liverpool pobijedi Brighton danas.

Jedan od tragirača Cityja je Sterling, koji je skoro u stopostotnoj situaciji slabo šutirao u 92. minuti, pa je Dubravka lako odbranio.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

dadopd
Dzabe i sudije koliko je puta Fernandinjo trebao dobiti drugi zuti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi