Newcastle u januaru odbio čak 22 ponude za Mitrovića

Ništa od posudbe, samo prodaja dolazi u obzir

Newcastle u januaru odbio čak 22 ponude za Mitrovića

Na adresu Newcastle Uniteda su u januaru 2018. godine već pristigle, pomalo nevjerovatne, 22 ponude za "otpisanog" Aleksandra Mitrovića.

Svrake su, međutim, svaku odbile i to jer se radilo o ponudama i upitima za posudbu srbijanskog reprezentativca.

Kako saznaje britanski Football Insider veliki broj klubova je bio zainteresovan za dovođenje Mitrovića za posudbu, ali je Newcastle zainteresovan samo za prodaju svog napadača.

Rafa Benitez je već odavno "otpisao" Mitrovića koji je u dosadađnjem dijelu sezone odigrao samo 257 minuta u dresu Newcastlea u svim takmičenjima. Uspio je srbijanski napadač postići dva gola za to vrijeme, ali to nije uvjerilo Beniteza da mu da nešto zapaženiju minutažu.

Jasno je da se Newcaslte želi riješiti Mitrovića, ali posudbe očigledno ne dolaze u obzir, a navodno su Svrake spremne 23-godišnjeg napadača prodati za 14 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno su ponude za Mitrovićevu posudbu slali, između ostalih, i Brighton, WBA, Bordeaux i Marseille, a da li će se neki od ovih klubova odlučiti i za otkup njegovog ugovora ostaje da se vidi.

I sam Mitrović želi napustiti Newcastle u januaru jer želi u što boljoj formi dočekati Svjetsko prvenstvo u Rusiji i zadržati svoje mjesto u selekciji Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi