Šimunović odlazi u redove posrnulog engleskog velikana?
Interes za bh. fudbalera je ogroman. Karijeru će Šimunović, kako stvari stoje, nastaviti u engleskoj Premier ligi (Foto: EPA)

Celtic želi zamjenu igrača

Šimunović odlazi u redove posrnulog engleskog velikana?

M. Šljivak

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Jozo Šimunović (23) nalazi se na izlaznim vratima škotskog velikana Celtica. Karijeru bi ovaj 23-godišnji štoper trebao nastaviti u engleskoj Premier ligi gdje ga želi nekoliko ekipa.

Interes za bh. fudbalera jasno su pokazali Crystal Palace i Burnley. Oba tima su spremna izdvojiti osam miliona funti za Šimunovića, a engleski mediji tvrde da bi ga rado u svojim redovima vidjeli Newcastle i Lazio.

Velikan Newcastle za sada stidljivo ispituje teren za Šimunovića. Već godinama se Svrake muče, posebno u defanzivnom dijelu ekipe i u ovom timu vide bh. defanzivca kao idealno rješenje na štoperskim pozicijama za budućnost.

Kako tvrdi Daily Mail, španski stručnjak Rafael Benitez je veliki fan Joze Šimunovića. Spreman je Celticu platiti čak devet miliona funti, ali škotski velikan ima nešto drugačije planove. Oni će pokušati da naprave zamjenu igrača i da dobiju Chancela Mbembu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno, tim sa St. James Parka je spreman na razmjenu. Mbema je svakako čovjek na kojeg se ne računa previše, pa je za sada opcija odlaska u Newcastle najrealnija za Šimunovića.

Newcastle važi za velikana engleskog fudbala. Međutim, već više od jedne decenije igraju veoma slabo i imali su velike padove, te su većinom u donjem dijelu tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi