Šamar za šamarom za najbogatiji klub na svijetu: Nema nikog da troši milione, stižu "anonimusi"

Nije sve tako bajno kako se čini

Šamar za šamarom za najbogatiji klub na svijetu: Nema nikog da troši milione, stižu "anonimusi"

A. Čaušević

Novi najbogatiji klub na svijetu konkurenciju posmatra sa dna tabele. 

Newcastle United je u oktobru postao najbogatiji klub nakon što ga je u svoje ruke preuzeo fond PIF u vlasništvu saudijskog princa Mohameda bin Salmana.

Jesse Lingard, Alexandere Lacazzette, Toni Kroos, Donny Van de Beek, Kevin Tripier i Unai Emery su samo neka od zvučnih imena koji su počela povezivati sa Svrakama.

Međutim, umjsto zvijezda i zvučnih imena na St. James Park bi u januaru trebali stići "anonimusi" koji uopšte nisu ni kvalitetni ni poznati kao igrači kojim su se navijači nadali.

Arsenalov Mohamed Elneny, Loyd Kelly iz Bournemoutha, Joe Rodon iz Tottenhama, Sven Botman iz Lila i Nijmac Matthias Ginter su neka od imena.

Newcastle Uniteda ima svega deset bodova iz 15 utakmica, minulog vikenda je ostvarena prva pobjeda u sezoni te je zaostak za sigurnom zonom tri boda.

Oglasi

Spominjalo se da će se tokom zimskog prijelaznog roka potrošiti između 200 i 300 miliona eura na zvučna pojačanja, ali kako sada stvari stoje u Newcastle Unitedu nema niko da troši novac.

Naime, Newcastle United još nema direktora fudbala na manje od mjesec do prijelaznog roka, a interesantno da su se novi vlasnici obratili agencijama za scouting da im predlože neka imena.

Daily Mail piše kako se preuzimanje Newcastle Uniteda uzelo "zdravo za gotovo", te se mislilo da će se kockice same posložiti, međutim još uvijek nije slučaj, a vrijeme leti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I trener Eddie Howe je sastavio svoju transfer listu igrača koje želi te je predložio scouting kompaniji pa je zaista pravo iznenađenje što se ozbiljan projekat, barem je tako najavljen, već na startu uzima s rezervom.

Činjenica da Newcastle United još uvijek nema sportskog direktora najbolje govori kakvi su temelji udareni već na samom početku ambicizonog projekta.

Promo

Top Komentari

Adnanos
Moraju prvo ostati u ligi da bi mogli kupovat neke zvijezde. A ovi navedeni igraci mogu pomoc ka ostvarenju cilja.
7 0
ghast0
Ja iskreno ne znam gdje su se oni zaletili... City je od 2008 ako se ne varam pogataski klub pa tek su kroz par godina stvarali prestiz, i kupovali sve bolje j bolje igrace do 2013 kada sa nasim babukom osvajaju titulu.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi