Newcastle i Leeds još uvijek bez trijumfa u novoj sezoni

Remizirali u veoma borbenoj utakmici

Newcastle i Leeds još uvijek bez trijumfa u novoj sezoni

H. Zilić

Prvi meč petog kola engleskog Premiershipa odigrali su Newcastle i Leeds United.

U veoma borbenoj i zanimljivoj utakmici konačan rezultat je glasio 1:1.

Leeds je bolje otvorio meč, imao nekoliko dobrih prilika, a kruna svega stigla je u 13. minuti kada je Raphina pogodio za 0:1 na asistenciju Bamforda.

Nakon gola gostiju Newcastle se razbudio, stvorio nekoliko lijepih akcija, a u 44. minuti Saint-Maximin prelijepim udarcem poravnava rezultat na 1:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U nastavku meča vidjeli smo dobrih prilika pred oba gola. Izdvajaju se pokušaji Bamforda i Saint-Maximinea, ali ostalo je do kraja 1:1.

Tako su oba tima još uvijek bez trijumfa u novoj sezoni. Newcastle sada ima dva boda, a Leeds tri boda na svom kontu nakon pet odigranih kola.

Top Komentari

user1614932756
Saint maximin bolji od manea duplo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi