Fantazija od utakmice na St. James' Parku

Newcastleu velika tri boda

Fantazija od utakmice na St. James' Parku

E. Škorić

Fantastičan meč odigrali su danas Newcastle i West Ham, na kraju nakon velike borbe domaćin je slavio s 3:2 na svom St. James' Parku.

Ova utakmica bila je od velike važnosti za obje momčadi. Svrake su tražile bodove kako bi osigurali ostanak, a s druge strane su gosti iz Londona u poziciji da se bore za Ligu prvaka jer su trenutno na četvrtom mjestu.

Newcastle je poveo autogolom Diopa u 36. minuti, a u istom napadu je Dawson zbog oštrog starta dobio drugi žuti karton, pa je West Ham pored gola zaostatka, imao i igrača manje.

U 41. minuti Joelington pogađa za 2:0 i dovodi Čekićare skoro u nemoguću misiju. Međutim, hrabri gosti nisu odustali od svoje igre ni sa igračem manje i uspjeli su u potpunosti da se vrate.

Prvo je Diop u 73. minuti glavom pogodio na centaršut Bowena, da bi pet minuta kasnije raspucani Lingard s bijele tačke postigao svoj novi pogodak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Izgledalo je da West Ham nakon svega može do velikog boda, ali rezrevista Willock dvije minute nakon ulaska u igru zabija za veliko slavlje Svraka.

West Ham ostaje četvrti, no sada Chelsea i Liverpool imaju priliku da ga preskoče, a uz to, tim Davida Moyesa u narednom kolu igra protiv Chelseaja. Newcastlea pak očekuje gostovanje upravo spomenutom Liverpoolu na Anfieldu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi