Newcastle želi dovesti Immobilea, ali njihova ponuda je zaista "bezobrazno" velika

Novi vlasnici ne štede novac

Newcastle želi dovesti Immobilea, ali njihova ponuda je zaista "bezobrazno" velika

E. Čaušević

Ciro Immobile ove sezone je daleko najbolji igrač Lazija jer je na 33 utakmice uspio zabiti čak 30 golova.

Immobile je u Lazio stigao na ljeto 2016. godine iz Seville i to se pokazao kao pravi potez. Ovaj 30-godišnji napadač za rimski klub je ukupno odigrao 167 mečeva i zabio je 116 golova što je jasan pokazatelj o kakvom napadaču se radi.

Prethodnih sedmica dosta se špekuliše o tome da će Immobile ovog ljeta napustiti Lazio iako je klub odlučan da ga zadrži. Lazio je spreman ponuditi mu čak petogodišnji ugovor prema kojem bi godišnje zarađivao oko četiri miliona eura.

Najveći interes za Immobilea pokazao je Manchester United, ali bi se u borbu mogao uključiti još jedan engleski klub. Navodno, Immobile bi mogao karijeru nastaviti u dresu Newcastlea koje je nedavno preuzeo bogati arapski šeik.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako pišu engleski mediji Newcastle je spreman platiti čak 135 miliona eura za Immobilea što će Lazio teško odbiti jer su prije četiri godine na njegovo dovođenje potrošili "samo" devet miliona eura.

Immobile s rimskim klubom ima ugovor do ljeta 2023. godine, ali čini se da se o njegovom odlasku sve više priča. Newcastle mu nudi i duplo veću platu nego Lazio jer bi u klubu sa St. James Parka godišnje zarađivao čak osam miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi