"Objesili su fotografiju Neymarovog računa i nakon toga izgubili glavu"

Poznati novinar potpuno iskren

"Objesili su fotografiju Neymarovog računa i nakon toga izgubili glavu"

E. Ganibegović

Od 2017. godine do danas niko nije nadmašio rekordan transfer Neymara koji je za 222 miliona eura prešao iz Barcelone u PSG. 

Neymar u PSG-u još uvijek nije napravio ono za šta je doveden, a to je osvajanje Lige prvaka, dok je Barcelona od njegove prodaje u padu i također se nisu više penjali na krov Evrope, a novac su potrošili uzalud.

Može se reći, Neymarova prodaja odnosno kupovina nijednima nije donijela onoliko koliko su očekivali.

Ipak, u prvi mah, čelnici Barcelone zadovoljno su trljali ruke kada je u klupsku kasu inkasirano 222 miliona eura, a o tome je sada javno odlučio govoriti Sique Rodriguez, novinar španskog Cadena SER-a.

"Bartomeu, Grau i klupski savjetnik Gomez fotokopirali su račun od prodaje Neymara koji je iznosio 222 miliona eura. Fotokopiju računa objesili su na zid svoje kancelarije. Trojac je bio presretan prodajom i nakon toga su izgubili glavu u svijetu fudbalskih transfera".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da ove njegove riječi nisu daleko od istine potvrđuje i to da je nakon prodaje Neymara Barcelona napravila tri transfera koja im nisu donijeli ništa specijalno, a koji su među osam najskupljih u historiji fudbala. 

Podsjetimo, 2017. godine je za 105 miliona eura iz Borussije Dortmund doveden "vječno povrijeđeni" Ousmane Dembele, 2018. iz Liverpoola je stigao Philippe Coutinho (treći najveći transfer ikad) za 145 miliona eura i nije donio katalonskom timu apsolutno ništa, a 2019. iz Atletica je stigao Antoine Griezmann i evo, tri godine kasnije, igra ponovo u Atleticu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti